«Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των ηλικιωμένων»

 

Η ζωή των ατόμων της τρίτης ηλικίας έχει αλλάξει πάρα πολύ με τα χρόνια και μάλιστα προς το χειρότερο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι όμως ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους, όπως η μοναξιά.

  Αρχικά,  διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις για τους ηλικιωμένους με σκοπό να μην μένουν απομονωμένοι. Πιο συγκεκριμένα διοργανώνονται μουσικές βραδιές, θρησκευτικές συναθροίσεις και εκδρομές, έτσι νιώθουν πως ανήκουν κάπου. Ένας άλλος τρόπος βελτίωσης της ζωής των ηλικιωμένων ατόμων είναι η διατήρηση υγιεινού τρόπου ζωής και η απόκτηση καλών  διατροφικών συνηθειών, σωματικής και ψυχικής υγείας. Πρέπει να έχουν τη κατάλληλη υποστήριξη και άσκηση, όπως περπάτημα, κηπουρική, περπάτημα με σκύλους, αθλήματα. Αν οι ηλικιωμένοι έχουν κοινωνική υποστήριξη και οικονομική ασφάλεια, έχουν και συνολική ικανοποίηση από τη ζωή. Οι ηλικιωμένοι έχουν πολλά να δώσουν όσον αφορά τη γνώση, την ανιδιοτελή αγάπη και δημιουργικότητα, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι γίνονται σεβαστοί και επιθυμητοί. Τέλος, ένας άλλος τρόπος βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους είναι  τους είναι η καθημερινή  κοινωνική αλληλεπίδραση και οι μικρές ασκήσεις μνήμης.

 Ακολουθώντας αυτά τα βήματα βελτίωσης και διευκόλυνσης της ζωής των ηλικιωμένων ανθρώπων θα καλυτερέψει όχι μόνο η δική τους ζωή αλλά και η δική μας.

 

Κατερίνα Καραβούλια

Ιωάννα Χριστοπούλου

Τσαουσάι Έλενα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η προσαρμογή οπτικοακουστικών μέσων στα σχολεία

«Η πρώτη συνέντευξη των μικρών Πρότυπων Δημοσιογράφων»

Βλέποντας με τα μάτια ενός καραγκιοζοπαίχτη»